Руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко каза, че Москва очаква Сърбия да

...
Руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко каза, че Москва очаква Сърбия да
Коментари Харесай

Москва иска от Белград да избягва международни срещи

Руският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко сподели, че Москва чака Сърбия да не участва на интернационалните конференции, провеждани в отсъствието на Русия, оповестява, N1.

На среща с външния министър на Сърбия Ивица Дачич, извършена в края на декември 2022 година, Боцан-Харченко е споделил, че това се отнася за срещата на върха за народна власт, Съвета на Европейската политическа общественост и някои други срещи, които би трябвало да се концентрират върху Русия. 

Харченко споделя, че Съединени американски щати ще изискат Русия да бъде изключена от Организация на обединените нации, на същия принцип, както когато Съюзна република Югославия беше изключена от нея през 1992 година

В същия контекст руският дипломат разиска с Дачич и опитите за образуване на Международен трибунал за военни закононарушения в Украйна.

Боцан-Харченко е споделил още, че Москва знае за срещите на сръбския енергиен министър Дубравка Джедович с украинския дипломат, на които те са разискали методите, по които Сърбия може да помогне на енергийната система на Украйна.

Дачич сподели, че всички тези претенции ще бъдат прегледани от Сърбия в духа на другарски връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР